ACTUALITAT

10 Febrer 2022 - Novetats

Llegum ecològic en conserva

Presentem la nova gamma en el Dia Mundial dels Llegums

Celebrem avui 10 de febrer el Dia Mundial dels Llegums de forma molt especial ja que l’hem fet coincidir amb el llançament de la nostra nova gamma de Llegum Ecològic en conserva.

Després de més de 25 anys fent la conserva de proximitat de les millors varietats de llegums cultivats per productors catalans locals i de les comarques veïnes dins de l’agricultura convencional iniciem un nou camí per oferir també llegums ecològics de qualitat. Són llegums procedents de l’agricultura ecològica, elaborats a Catalunya i amb certificat ecològic pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE).

El Cigronet de l’Alta Anoia Ecològic i les Llenties de l’Alta Segarra Ecològiques són varietats locals concreades per productors ecològics que elaborem en conserva a les nostres instal·lacions de Fonollosa (Bages) donant com a resultat un llegum de proximitat d’alta qualitat i del territori. No contenen al·lèrgens destacant que tant el cigronet com les llenties estan lliures de gluten i són completament aptes per a celíacs. A més a més el cigronet l’hem conservat sense additius i les llenties amb un additiu d’origen natural, l’àcid ascòrbic (Vitamina C).

Els Fesolets Ecològics estan conreats per productors ecològics fora de la UE i elaborats en conserva a Catalunya per nosaltres de manera natural sense additius.

Els llegums són considerats un superaliment i formen part de l’alimentació humana des de fa milenis essent un dels ingredients prioritaris per a dietes saludables i equilibrades. Font de fibra i baixos en greix, gràcies al seu gran contingut en proteïnes d’origen vegetal són uns substituts ideals de les carns. Són abundants en minerals com ferro, calci, potassi, fòsfor, zinc i magnesi i també contenen vitamines del grup B especialment la folacina.

L’any 2016 fou declarat Any Internacional dels Llegums per l’ONU juntament amb la FAO, l’Organització de les Nacions Unides per l’Alimentació i l’Agricultura, i més tard al desembre del 2018 es va instaurar el dia 10 de febrer de cada any com a Dia Mundial dels Llegums per ser un aliment que posseeix un alt valor nutritiu molt important en el marc d’una dieta saludable, per contribuir a la seguretat alimentària del planeta i per fomentar una agricultura més sostenible.


Informació detallada de cada producte:
Cigronet de l’Alta Anoia Ecològic
Llenties de l’Alta Segarra Ecològiques
Fesolets Ecològics