Llegums

Mongeta de Castellfollit del Boix

Llegum de Proximitat

CONSERVA PRODUCTE ESTERILITZAT ELABORACIÓ PRÒPIA LLEGUM DE PROXIMITAT VARIETAT LOCAL APTE PER A VEGANS SENSE GLUTEN
La Mongeta de Castellfollit del Boix, conreada i elaborada al Bages, destaca per la seva textura fina i equilibrada, de pell poc perceptible i per una bona resistència a la cocció presentant baixa farinositat. És una mongeta tendra i gustosa. Els seus usos culinaris tradicionals la combinen molt bé amb botifarra i cansalada a la brasa, amb truita o guisada amb carn, ceba o bolets. Ideal també per a la creació de plats vegans.

La Mongeta de Castellfollit del Boix, de nom científic Phaseolus vulgaris L. i d’origen meso americà, és autòctona del municipi bagenc de Castellfollit del Boix. Es tracta d'una llavor i una planta amb caràcters propis d'interès agrari de Catalunya ben adaptada a la terra de secà i al clima de la comarca del Bages. Se sembra aproximadament a finals d'abril i es recull cap a l'agost o setembre, depenent sempre de les condicions climàtiques. Dóna llavors petites i aplanades, de color blanc i aparença entre rectangular i ovalada que han inspirat a anomenar-les “Llavors d'or blanc”.

Elaborada al Bages des del 1995; Bages Cargol porta més de 25 anys coent i envasant la Mongeta de Castellfollit del Boix amb l'etiqueta dels propis productors. És a partir de l'any 2021 que l'empresa elaboradora fonollosenca amplia el seu propi catàleg de llegums de proximitat iniciant l'etiquetatge d'aquesta mongeta amb marca Estany. D'aquesta manera Bages Cargol segueix donant suport a la pagesia local potenciant i donant un nou impuls a la conserva d'aquest llegum únic.

CATEGORIA:

  • · ExtraCONREADA A:

  • · Castellfollit del Boix (Bages)ELABORADA A:

  • · Fonollosa (Bages)INGREDIENTS:

  • · Mongeta de Castellfollit del Boix, aigua i sal marinaAL·LÈRGENS:

  • · No conté ingredients al·lergògens. Sense gluten

  • · Pot contenir traces de SULFITSADDITIUS:

  • · Sense additius en els ingredients. Procés elaborador amb sal sòdica (sulfit) sense presència al producte final. Es menciona en els al·lèrgens de manera precautòria.FORMAT:

  • · Pot 370, pes escorregut 240 g (6 unitats per caixa)VENDA MAJORISTA AL SECTOR:

  • · Horeca, Distribució i Minorista

Més informació

Els sectors HoReCa (Hotels, Restaurants i Cafeteries/Càtering), Indústria, Minorista i Distribució interessats en comprar llegums en conserva us recomanem omplir el formulari de contacte per tal de poder rebre un servei personalitzat i gaudir de les nostres promocions, ofertes i preus especials.
Els nostres llegums en conserva es venen a domicili particular a través de la nostra botiga online.