Estany Llegums

El nostre fort compromís amb els llegums de proximitat ens ha fet col·laborar des de 1995 amb pagesos de la nostra zona i de les comarques veïnes fent la conserva de les seves millors varietats locals, donant com a resultat un producte d'alta qualitat i de la nostra terra. Primer elaborant per les marques dels mateixos productors i ja més tard, al 2013, introduint la marca pròpia amb molt bona acceptació al mercat.

Estany Llegums 1

Recentment hem incorporat al nostre catàleg la comercialització dels llegums secs de proximitat, en formats dirigits principalment al sector de la restauració i botigues a granel que valoren el llegum català de qualitat. També hem obert un nou camí molt especial per a nosaltres llançant els llegums ecològics en conserva, procedents d'agricultura ecològica i certificats pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, CCPAE.

Estany Llegums 2
Estany Llegums 3

Els llegums fomenten
una agricultura més sostenible

Els Llegums:
Tradició i Nutrició

Els llegums formen part de l'alimentació humana des de fa milenis essent un dels ingredients prioritaris per a dietes saludables i equilibrades.

Els llegums fomenten una agricultura més sostenible: en sistemes de cultiu intercalat, en relleu o en rotació amb altres plantes milloren la fertilitat de la terra i redueixen la dependència dels fertilitzants químics en fixar el nitrògen i alliberar el fòsfor. També ajuden a augmentar la matèria orgànica, la biomassa, l'activitat microbiana del sòl i a reduir l'erosió eòlica i hídrica.

Estany Llegums 4
Estany Llegums 5

Els llegums són un superaliment milenari
i gran font de proteïnes vegetals

Els llegums són considerats un superaliment. Gràcies al seu gran contingut en proteïnes d'origen vegetal són uns substituts ideals de les carns. Són baixos en greix i sodi alhora que abundants en minerals com ferro, calci, potassi, fòsfor, zinc i magnesi. En ser font de fibra donen la sensació de sacietat i faciliten el trànsit intestinal. També contenen vitamines del grup B especialment la folacina.

Estany Llegums 6
  • Llegums catalans i de proximitat
  • Compromís amb la nostra terra
  • Varietats locals
  • Elaboració pròpia
  • Producte d'alta qualitat
Estany Llegums 7