Estany Cargols

Som una empresa pionera a Catalunya i a tota la península ibèrica en el sector dels cargols vius des de l'any 1992, més de 30 anys de trajectòria de Bages Cargol en el lideratge de la selecció i comercialització de cargols de terra vius bover (Helix aspersa) i vinyal (Otala punctata).

Estany Cargols 1

Estem emplaçats al poble de Fonollosa, a la comarca del Bages, en instal·lacions adaptades als rigurosos controls de qualitat i seguretat alimentària. Treballem amb total garantia sanitària i traçabilitat tant el producte fresc com també fem la seva transformació bàsica per tal de poder menjar cargols de manera fàcil tot l'any oferint-los congelats, en conserva així com en plats cuinats elaborats artesanalment.

Estany Cargols 2
Estany Cargols 3

Els cargols són un plat típic de la nostra gastronomia
i de marcat component social i festiu

Els Cargols:
Tradició i Nutrició

Els cargols són un plat típic de la gastronomia catalana i s’acostumen a menjar festivament tot celebrant una gran cargolada. En altres indrets com Euskadi o França també són un plat molt apreciat. La tradició de menjar aquests mol·luscs de terra sembla que ve de molt antic perquè els arqueolòlegs han descobert que els cargols ja eren un àpat habitual a l’època prehistòrica on els feien al caliu, a la cendra, a la pedra o bullits dins de pells i amb herbes. Fins i tot la saviesa popular els ha atribuït propietats medicinals en afavorir la digestió, com a expectorants i per regenerar teixits.

Estany Cargols 4
Estany Cargols 5

La carn de cargol té poques calories i greix saturat,
ideal en dietes per combatre el sobrepès

Els cargols tenen moltes propietats nutricionals. La seva carn presenta poques calories i greix saturat fet que la fa un ingredient idòni en dietes per combatre el sobrepès. Els cargols són rics en proteïnes i destaquen en vitamina A i vitamines B3 i B9. També contenen molts minerals essent abundants en calci, fòsfor, magnesi, ferro, zinc, coure i potassi.

Estany Cargols 6
  • Pioners des de 1992
  • Experiència i professionalitat
  • Garantia sanitària i traçabilitat
  • Controls de qualitat i seguretat alimentària
  • Formats a l’engròs i al detall
  • Plats cuinats de cargols d’elaboració pròpia i artesanal
Estany cargols 7