EMPRESA

PRESENTACIÓ

Empresa

Estany és la marca comercial de tots els productes de l'empresa familiar Bages Cargol S.L..

A Estany Bages Cargol treballem amb fermesa i dedicació en allò que més ens apassiona: els bolets silvestres i els cargols de terra, així com també oferim gustosament altres productes com els nostres selectes llegums de proximitat.

La dilatada trajectòria professional de Bages Cargol i el gran coneixement del món dels cargols (des de 1992) i els bolets (des de 1968) ens permeten comptar amb excel·lent matèria primera i seguir amb el compromís d'apostar per aliments de la natura saludables, elaborats artesanalment i amb receptes tradicionals. Gràcies a les nostres instal·lacions adequades als requisits de qualitat i control sanitari podem oferir una àmplia varietat de productes en diferents formats i sistemes de conservació amb l'objectiu de satisfer les necessitats dels nostres clients.

Estem ubicats a Catalunya, en un petit poble de la comarca del Bages, Fonollosa, envoltat de boscos i conreus que guarden amb cura l'esperit dels nostres avantpassats, aquells pagesos i pageses de segles enrere que estimaven i respectaven tant la terra com els seus mantenint viu el vincle amb els cicles naturals.

HISTÒRIA

- 1968 -

Tot comença quan Jesús Estany, fill de pagesos, amb només 20 anys s'atreveix amb il·lusió i valentia a fer del seu hobby el seu medi de vida i junt amb el seu germà Isidre i un bon amic, Marcel·lí Sagristà, funden Rovellons Estany-Sagristà que es convertiria en una de les empreses pioneres a tot Espanya en la comercialització de bolets silvestres.

- 1992 -

Jesús junt amb la seva esposa Concepció funden Bages Cargol en un petit magatzem del poble de Fonollosa, que de seguida va esdevenir un referent nacional del comerç dels cargols de terra.

- 1995 -

Aquell bon inici va portar a la parella a construir 3 anys més tard una fàbrica on poguessin elaborar i conservar tant els cargols com els bolets i fer que aquells dos aliments poguessin arribar a la gent durant tot l'any. Llavors va néixer també l'empresa Conserves Estany juntament amb Josep, germà gran del Jesús, per a poder treballar els bolets mentre que Bages Cargol s'encarregava de la part dels cargols.

- 2009 -

Jordi Estany, fill del Jesús i la Concepció, impulsa la creació de la botiga a Internet setasycaracolesonline.com.

- 2013 -

Amb els anys es va veure la necessitat d'agrupar les dues empreses en una i es va decidir mantenir Bages Cargol i utilitzar la marca Estany per englobar tant els bolets com els cargols.

- 2015 -

Actualment, 20 anys després de la construcció de la nostra planta, ens porta a fer el següent pas, la remodelació de la imatge, un reordenament de l'estructura de tota l'organització, un assentar vivències, fer millores, reforçar valors... que ve impulsat amb energia per un canvi generacional ferm en la gerència. A poc a poc va prenent el relleu al capdavant d'aquesta empresa el Jordi Estany, acompanyat de l'experiència i el saber de la seva família i de l'ajuda imprescindible de tot l'equip humà que és Bages Cargol.

Història

Durant tots aquests anys hem pogut compartir i aprendre de moltes persones que han treballat al nostre costat, les quals ens han ajudat a aixecar aquesta empresa i portar-la fins la posició de lideratge dins el camp dels bolets i els cargols que actualment tenim. Des d'aquí, un sincer agraïment a tots i totes.

FILOSOFIA I VALORS

Mantenim la cultura i tradicions de la nostra terra a través de l'alimentació, respectant el medi ambient i oferint la majoria dels nostres productes sense additius i amb la màxima qualitat i propietats nutritives.

Filosofia i valors

MISSIÓ

Per nosaltres és un orgull treballar amb bolets silvestres perquè és un aliment que requereix ser tractat amb molta delicadesa, experiència i professionalitat per a poder fer la feina ben feta i que arribi al consumidor en òptimes condicions per tal que aquest gaudeixi de totes les propietats nutritives, el sabor i aroma inconfusibles dels bolets de bosc. Fem que sigui possible d'aquesta manera poder menjar bolets silvestres de qualitat durant tot l'any i que no estigui només limitat en els pocs mesos que dura la temporada de recol·lecció.

Pels amants de la cuina del cargol de terra oferim una àmplia gamma de preparats del cargol, des de vius, congelats, en conserva, fins a plats cuinats artesanalment a base de receptes tradicionals amb cargols. Utilitzem cargols seleccionats i dejunats del gènere Helix aspersa, Otala lactea i Otala punctata, efectuant una recol·lecció selectiva i deixant al camp aquells que no han arribat a la plena maduresa. La carn de cargol és baixa en calories i en greix, en canvi, és rica en sals de ferro, zinc, coure i magnesi, així com en vitamina C i en proteïnes.

Com que fa més de 15 anys que hem fet la conserva dels llegums de molts pagesos de les comarques del Bages, de l'Anoia, del Vallès, de la Garrotxa..., fruït d'aquesta dilatada experiència, des del 2013 hem començat a elaborar llegums de proximitat amb marca Estany, evidenciant el nostre compromís amb l'entorn i la valoració de la feina dels pagesos de zones properes. I finalment recordar també que seguim oberts a treballar en la conservació de nous productes que segueixin aquesta línia d'aliments naturals i saludables que representa Estany Bages Cargol.

missió
missió
missió